Masaj anticelulitic, necesitate sau moft?
Nu are rost sa reluam acum discutia elementara despre celulita, ce este, cum si de ce apare (am facut-o de atatea ori cu alte ocazii). Daca ai ajuns sa citesti acest articol, cel mai probabil cunosti toate acestea si vrei mai degraba sa afli despre combaterea ei si in special despre eficienta masajului anticelulitic.
Pentru a discuta despre acest aspect, este insa esential sa stim la ce sa ne asteptam de la un astfel de tratament.
Din capul locului trebuie spus ca sedintele de masaj anticelulitic nu te scapa total de problema celulitei si a kilogramelor in plus!
Te ajuta insa sa scapi de acele depuneri inestetice si neuniforme, stimulandu-le sa se intinde uniform de-a lungul membrelor, astfel incat sa dispara acel fenomen de „punga”.
Cu alte cuvinte, masajul trebuie vazut ca una din armele arsenalului din razboiul impotriva depunerilor de grasime.
Terapia prin masaj anticelulitic este foarte importanta in special pentru persoanele afectate de sedentarism. El suplineste oarecum lipsa de miscare si mersul la sala. Deci daca te afli intr-o astfel de situatie si vrei totusi sa iti remodelezi liniile corpului, o vizita la EnjoyBali ar putea fi o miscare mai mult decat inspirata.
Principalul efect al masajului este acela de a stimula circulatia sangvina la nivelul tesuturilor adipoase, ceea ce duce in timp la eliminarea toxinelor si distributia uniforma a celulitei.
De asemeni actiunea masajului asupra muschilor implica si un consum de energie din partea organismului persoanei careia i se aplica masajul, ceea ce conduce implicit la o ardere a caloriilor in plus (exact ce spuneam mai sus despre compensarea prin masaj a sedentarismului).
Tehnicile pot sa difere de la un salon la altul sau in functie de specialistul maseur, insa principiul terapiei prin masaj este in esenta acelasi: terapeutul maseaza zonele afectate de celulita (abdomen, coapse, brate, fese, etc.) aplicand intensitati variate si folosindu-se de regula de lubrifianti speciali si eventual de ustensile auxiliare.
Pentru o eficienta sporita, terapeutii recomanda ca masajul sa se faca in ultima parte a zilei (deci spre seara), iar primele rezultate devin vizibile dupa 10-15 sedinte.
Atentie! Masajul anticelulitic este contra-indicat in cazul unor afectiuni dermatologice si a problemelor de circulatie periferica (varice).
In concluzie, masajul terapeutic nu este doar un moft, cu conditia sa fie imbinat cu un regim alimentar adecvat si un stil de viata cat mai sanatos, aparitia celulitei fiind cauzata de un cumul de factori, si combaterea ei trebuind deci sa fie o sinergie de practici si terapii, in care masajul este doar una dintre ele.
Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.