Zece adevaruri incorecte politic

Corectitudinea politica este o sintagma relativ noua in vocabularul romanilor dar fenomenul in sine nu ne este deloc strain daca ne gandim la limbajul de lemn al regimului comunist unde trebuie sa iti alegi cu atentie cuvintele astfel incat sa nu poata fi interpretate intr-un mod care te-ar putea pune intr-o situatie conflictuala cu regimul.

Azi, incetul cu incetul, suntem presati sa ne autocenzuram si sa ne impunem un nou incorecte politiclimbaj de lemn, cel putin la fel de absurd, aberant si de multe ori periculos pentru sanatatea mintala a societatii.

Cliseele si axiomele unei noi ideologii ni se impun tot mai insistent, inca din primii ani de scoala, dar ce te faci cand ai de ales intre aceste clisee si adevar?

Iata in continuare zece adevaruri incorecte politic:

  • Tarile bogate nu s-au imbogatit datorita colonialismului

Este un cliseu cu care publicul larg a ramas in cap de pe vremea educatiei marxiste si care este propagat in continuare aproape din inertie.

Sa ne gandim putin: Elvetia, Luxemburg, Emiratele Arabe, Singapore, Irlanda, Finlanda, Canada si o multime de alte tari bogate nu au avut niciodata colonii sau chiar au fost ele insele colonii. Cu toate acestea ofera cetatenilor lor un standard de viata mult mai ridicat decat Spania sau Portugalia, tari care au beneficiat de vaste imperii coloniale.

Dupa primul razboi mondial, Germania a fost deposedata de toate coloniile sale si a fost obligata sa plateasca datorii uriase. In aproximativ 20 de ani Germania si-a regenerat situatia economica, lucru pe care a fost nevoita sa-l repete si dupa 1945, cu inca si mai mare succes.

Mult mai importanta decat istoria colonialista este deci istoria recenta, sistemul economic si calitatea resursei umane.

  • Homosexualitatea nu este determinata genetic

Este unul din cliseele corectitudinii politice propagat foarte agresiv in ultimul timp, devenit aproape o axioma.

Adevarul este insa ca mult trambitata gena a homosexualitatii nu a fost niciodata identificata. In plus miile de cazuri de barbati si femei care au manifestat un comportament homosexual doar in anumite conditii de mediu (de exemplu pe timpul detentiei), revenind ulterior la heterosexualitate, arata ca nu poate fi vorba de vreo conditionare genetica.

Mai multe detalii despre acest subiect gasiti aici.

  • Ateismul e vinovat de mai multe crime decat fanatismul religios

Cine s-ar fi gandit, nu? Ei bine, asta e adevarul. Ideologiile ateiste precum nazismul si mai ales comunismul, sunt vinovate de moartea a peste 60 de milioane de victime.

Un bilant departe de rezultatul tuturor cruciadelor si jihadurilor la un loc, mai mult chiar decat victimele celei mai mari calamitati naturale ce a lovit vreodata omenirea, mai multe chiar si decat victimele lui Gingis Han.

Daca ne gandim ca ateismul coboara omul de la fiinta special aleasa de divinitate la statutul de simplu mamifer sau doar la o cifra usor dispensabila si coroboram asta cu demolarea valorilor morale religioase, crima devine mult mai usor de realizat si de justificat ideologic decat in cazul unei societati religioase.

  •  Stiinta s-a nascut din religie

In ciuda cliseelor cu oamenii de stiinta persecutati de Biserica, adevarul e ca religia e cea care a stat la baza tuturor cuceririlor tehnologice din istoria omenirii.

Scrisul apare in mediul clerical din Orientul Antic, la fel si matematica, astronomia (din astrologia preotilor mesopotamiemi care se chinuiau sa citeasca viitorul in stele), dar si primele scoli si primele insemnari istorice.

Templele din antichitate nu erau doar locuri de inchinare ci si scoli de formare a viitorilor preoti si oameni de stat. Bineinteles ca ulterior stiinta s-a dezvoltat si specializat foarte mult incat a fost nevoie de scoli, academii si biblioteci laice, dar toate acestea nu ar fi fost posibile fara inceputurile legate de mediul religios.

Chiar si in mediul romanesc, primele scoli apar pe langa biserici si manastiri, preotii fiind in acele vremuri si invatatori.

  • Stiinta este segregata rasial

Oricat de mult s-ar supara unii, acesta este un alt adevar incorect politic. Marea majoritate a oamenilor de stiinta si a inventatorilor sunt albi, pe locul doi sunt cei care apartin rasei mongoloide (lor le datoram inventarea hartiei sau a prafului de pusca), iar pe ultimul loc sunt oamenii de stiinta care apartin rasei negre.

Cati oameni de stiinta negri va vin acum in minte?

  • Tarile sarace nu sunt sarace datorita tarilor bogate

Este cumva reversul primului adevar incorect politic cu care am deschis aceasta lista.

Am dat deja mai sus exemple de tari foste colonii care azi sunt mai bogate decat multe foste imperii coloniale.

In fine, majoritatea tarilor sarace sunt sarace datorita factorilor interni (regimuri politice opresive care gonesc investitorii, haos si instabilitate politica, infractionalitate foarte mare, razboi civil, etc.).

Mai mult de atat, sunt nenumarate exemplele de tari care au prosperat si s-au dezvoltat sub aripa unor tari bogate (Japonia, Coreea de Sud si toata Europa de Vest au renascut din cenusa gratiei ajutorului american).

Factorul uman este iarasi cel care are cel mai greu cuvant de spus in acest context.

  • Sclavia a fost abolita datorita europenilor

Toata lumea stie ca europenii au folosit sclavi negri in Americi si in alte colonii dar putina lume stie ca tot gratie europenilor comertul cu sclavi si sclavia in sine au fost abolite (cel putin de jure) la nivel planetar.

Comertul cu sclavi negri a existat inca din antichitate iar principalii furnizori de sclavi in perioada colonialismului erau triburile arabe si africane musulmane care rapeau mebri ai unor triburi animiste si ii vindeau negustorilor europeni.

De altfel ultima tara care a scos in afara legii sclavia a fost Mauritania (o tara din Africa), abia in 2007.

  • Daca nu era Israelul nu ar fi existat nici Palestina (Autoritatea Palestiniana)

Toata lumea cunoaste lupta palestinienilor pentru un stat independent, dar putina lume stie ca inainte sa apara Autoritatea Nationala Palestiniana, teritoriile acesteia, adica Cisiordania si Gaza erau ocupate de Iordania, respectiv Egipt.

Daca nu ar fi fost Israelul la mijloc, Egiptul si Iordania ar fi avut granita comuna si nu ar fi existat niciun stat palestinian.

  • Comunismul a fost mai criminal decat nazismul

Stalin, Mao, Pol Pot si restul dictatorilor comunisti au ucis in total mult mai multe milioane de victime decat Hitler.

Fenomenul se explica nu atat prin faptul ca ideologia comunista ar fi fost mai criminala decat cea nazista ci mai ales prin faptul ca nazismul a dat un singur dictator (pe Hitler) care a avut la dispozitie doar 12 ani, pe cand comunismul a dat zeci de dictatori pe un spatiu geografic mult mai vast si au avut la dispozitie aproape 100 de ani (si numaratoarea continua avand in vedere ca inca mai exista astfel de regimuri in Coreea de Nord, Cuba si Vietnam).

  • Oamenii nu sunt egali

In ciuda raspandirii acestei axiome, realitatea e ca nu suntem egali. Si e foarte bine asa (altfel viata ar fi fost nu doar monotana ci si imposibila).

Nu are rost sa mai explic acest ultim adevar incorect politic, e de ajuns sa meditati putin asupra lui si imi veti da dreptate.

Suntem diferiti, la fel cum diferiti sunt si membrii unei familii, dar dincolo de diferente raman membrii ai aceleiasi familii, indiferent ce stare sociala, materiala sau credinta religioasa i-ar desparti.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.