Scrisoarea emoționantă a unui tânăr boschetar: România, ridică-te în genunchi!

Inspirat de atatea scrisori emotionante scrise ba de politisti, ba de studenti, un tanar roman, boschetar in Paris, s-a decis sa nu se lase mai prejos si a scris si el o scrisoare cel putin la fel de emotionanta.

Tanarul incepe cu un indemna inflacarat, plin de patriotism si speranta:

tanar-scrisoare-emotionanta„Romania, ridica-te in genunchi! Chiar daca suntem saraci, asta nu inseamna ca nu avem demnitate si onoare! Nu suntem sclavii nimanui, chiar daca stapanii nostri ne considera uneori astfel.

Cand cerem ceva o facem demn, cu mana intinsa dar cu fruntea sus, frumos, elegant, cat de cat, pentru ca stim ca suntem prima civilizatie a Europei si de aceea Germania, Franta, Anglia si Italia ne sunt datoare. Ei acum au orase frumoase, masini scumpe si cladiri luxoase, dar daca vor sa vada inceputurile civilizatiei europene, sa vina la noi in Moldova unde inca mai pot vedea bordeie in stil Cucuteni.

Aceste popoare exploatatoare si arogante trebuie sa inteleaga faptul ca si noi, rasele inferioare, avem aceleasi drepturi ca si ei, dar in primul rand dreptul la ajutor social!

Am ajuns sa cersesc prin tari straine dar nu ma plang, tot e mai bine si mai elegant decat acasa. Decat sa muncesc pe un salariu de mizerie in Romania am decis sa traiesc aici pe un ajutor de 500 de euro, afara de ce castig din cersit.

Din pacate, desi eu as spune ca din fericire, depinde cum pui problema, anul asta nu m-au expulzat asa ca nu am avut cum sa votez.

Insa ma bucur ca fratii mei din tara m-au razbunat prin votul lor si impreuna le-am aratat tuturor, si rusilor si europenilor si americanilor, ca suntem prosti dar multi!

Cât de cât…..”

Isi incheie tanarul epistola, care a starnit un val de emotii pe Facebook dar, mai ales pe Youtube.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Anonim Răspunde
  2. Anonim Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.