Pedepsele cu suspendare, o soluție eficientă la aglomerația din închisori

Se pare ca in sfarsit s-ar fi gasit o solutie care ar rezolva dintr-un foc (uite ca deja s-a mai gasit una) toate problemele suspendaredetinutilor nemultumiti de conditiile din penitenciar.

Comisarul sef Corado Ciobanu ne explica:

Avem o problema: avem prea multi detinuti si prea putine inchisori. Cum o rezolvam in mod civilizat, in asa fel incat toata lumea sa aiba de castigat?

Dintre toate solutiile propuse pentru a rezolva problema supra-aglomeratiei din sistemul penitenciar romanesc, pedeapsa cu suspendare este de departe cea mai eficienta.

In primul rand ca e rapida si eleganta, in al doilea rand ca nu mai cheltuim bani de la buget cu mancarea si cazarea detinutilor, in fine, in al treilea rand ca un detinut suspendat nu mai recidiveaza in veci, iar asta duce automat la diminuarea criminalitatii.

Bineinteles ca nu e nevoie sa le dam pedepse cu suspendare la toti detinutii, dar daca le dam la macar jumatate dintre ei deja facem un urias pas inainte.

Altii au propus alte idei, cum ar fi sa construim o mega-puscarie, o Inchisoare a Neamului la Jilava sau Poarta Alba, dar ganditi-va la ce costuri ar implica si cat ne-ar lua pana ar fi gata.

Tot pedeapsa cu suspendare mi se pare ca ar rezolva cel mai bine, odata pentru totdeauna, actualele probleme pe care le au detinutii.

Si-a argumentat el opiniile.

Propunerea a fost insa compromisa in plenul Parlamentului unde alesii au interpretat-o dupa bunul plac, rastalmacindu-i complet sensul, astfel incat pedepsele cu suspendare au devenit, dintr-o solutie eficienta, o adevarata bataie de joc la adresa ideii de justitie.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Anonim Răspunde
  2. Anonim Răspunde
  3. Anonim Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.