Program destinat formării de vameși

Autoritatea Vamală Română şi Academia de Studii Economice (ASE) anunţă lansarea programului postuniversitar „Expert vamal”, destinat formării şi dezvoltării profesionale în domeniu.

„Având în vedere complexitatea politicii vamale a Uniunii Europene, domeniul de aplicare multinaţional, dinamica acesteia în contextul creşterii importanţei asigurării securităţii întregului spaţiu unional şi pentru facilitarea aplicării acestei politici cu un grad sporit de competenţă, astăzi, Academia de Studii Economice din Bucureşti împreună cu Autoritatea Vamală Română demarează programul de studii postuniversitare de formare şi dezvoltare profesională ‘Expert Vamal’. Cu o durată de 90 de ore, derulate pe parcursul a două luni calendaristice, programul se adresează personalului din cadrul Autorităţii Vamale Romane, specialiştilor în domeniul afacerilor internaţionale, comisionarilor vamali şi reprezentanţilor vamali, contribuind la creşterea gradului de expertiză relevantă pentru cursanţi şi la formarea de specialişti in domeniul vamal. Astfel, programul va dezvolta competenţele exercitării profesiei de expert vamal, cursurile fiind susţinute atât de profesori universitari din cadrul ASE, cât şi de specialişti din cadrul Autorităţii Vamale Române”, a afirmat Dorel Mihai Paraschiv, prorector cu relaţiile cu mediul economico-social şi viaţa studenţească la Academia de Studii Economice din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă al autorităţii vamale, printre disciplinele pe care cursanţii le vor aprofunda pe parcursul acestui program se află: afaceri şi logistică internaţională, noţiuni introductive în activitatea vamală, expertiza mărfurilor, elemente de taxare, valoarea în vamă, datorie vamală şi garanţii, regimuri vamale şi regimul fiscal al produselor accizabile.

„Plasarea capitalului uman, şi în special a noii generaţii, în centrul transformării Vămii este o abordare pe care Autoritatea Vamală Română o susţine încă de la înfiiinţare. Formarea generaţiilor viitoare este o prioritate pentru noi, şi suntem mândri că am reuşit, în parteneriat cu una dintre cele mai prestigionase instituţii de învătământ din ţară, Academia de Studii Economice din Bucureşti, să lansăm acest program postuniversitar de pregătire a experţilor vamali. Venim astfel în întâmpinarea pregătirii lucrătorilor vamali care s-au alăturat familiei nostre şi a celor care doresc să ni se alăture în viitor”, a declarat Bogdan-Lari Mihei, preşedintele Autorităţii Vamale Române.

Academia de Studii Economice din Bucureşti este liderul învăţământului superior economic şi de administraţie publică din România şi Europa de Sud-Est, bine poziţionată în clasamentele internaţionale de prestigiu.

Cu o tradiţie de 110 ani, ASE este o universitate modernă, care se adaptează constant la provocările economiei de piaţă în strânsă legătură cu cerinţele mediului de afaceri, oferind mereu noi oportunităţi celor 25.000 de studenţi români şi străini.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.