Reforma în justiție continuă: pedepsele cu executare vor fi înlocuite cu mustrare scrisă!

Zi istorica pentru Justitia Romana si sarbatoare mare in PSD! Romania se pregateste pentru implementarea programului Montessori in inchisori.

Tudorel Toader explica:

Vorbim de o reforma absolut necesara in conditiile in care aproape nimeni nu mai poate spune care e diferenta dintre un parlamentar si un infractor de rand, desi va asigur ca aceste diferente exista.

Pentru a depasi aceasta situatie nefericita, am pregatit o serie de masuri menite sa transforme inchisorile in cladiri de trista amintire si sa revolutioneze din temelii insasi notiunea de justitie.

Astfel, nu se va mai merge pe pedepsirea condamnatului si nici pe recuperarea prejudiciului ci vom face apel la constiinta fiecarui individ care, atunci cand va vedea ca sistemul e bun si uman cu el, se va rusina de propriile fapte si nu le va mai repeta.

Poetul spunea ca razbunarea cea mai crunta e atunci cand dusmanul tau e silit a recunoaste ca esti bun si dansul rau. Exact acesta va fi de acum inainte spiritul care va domni in justitia din Romania.

Pedepsele cu inchisoare vor fi inlocuite cu mustrare scrisa, mult mai eficienta pentru indreptarea si recuperarea demnitatii infractorului, iar demnitarii corupti vor fi incurajati pentru ingeniozitatea de care au dat dovada si nu ca pana acum, supusi oprobriului public.

Am vazut pana acum ce rezultate a dat programul Montessori in scoli, de ce nu l-am aplica si in inchisori?

M-am consultat deja cu opinia publica din Parlamentul Romaniei si am primit unda verde. In zilele urmatoare veti vedea cum imposibilul devine posibil!

A explicat ministrul Justitiei, Tudorel Toader Iordache.

 

 

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.