Soluție radicală pentru oprirea defrișărilor: pădurile vor fi incendiate!

Decizie radicala luata de ministrul Mediului, Apelor si Padurilor pentru a opri defrisarile masive din padurile Romaniei.

Incepand de la 1 septembrie va intra in vigoare un program national de mediu, intitulat sugestiv „Tactica Pamantului Parjolit”, stop defrisarilorfinantat din fonduri europene, program in urma caruia toate padurile din tara noastra urmeaza a fi incendiate pentru a pune capat taierilor de arbori.

-Am desfasurat deja un program pilot in judetul Suceava si rezultatele sunt mai mult decat incurajatoare.

La doua luni dupa incendierea a 10 ha de padure, nu s-a mai taiat absolut niciun arbore din padurea respectiva.

Solutia va fi deosebit de eficienta pentru ca nu va stopa doar defrisarile in sine dar va pune capat fenomenului in ansamblul sau pentru ca hotii de paduri vor fi subminati economic si vor fi nevoiti astfel sa se reprofileze.

Vizate de acest proiect sunt in special judetele de munte, dar nu vom cruta nici padurile din zonele de deal si campie sau pe cele din Delta.

A explicat pe scurt ministra.

Nu ar fi prima data cand celebra tactica stramosasca a pamantului parjolit ne-a scapat de furia invadatorilor si a praduitorilor de tot felul.

O strategie similara se pare ca au adoptat guvernantii romani si dupa decembrie 1989 cand multe fabrici si combinate au fost distruse in mod deliberat doar pentru a nu incapea pe mana unor investitori straini.

Revenind la proiectul national de mediu, ministra a mai adaugat ca incendierea organizata a padurilor se va face si cu ajutorul aviatiei americane care, in urma unui contract de prestari-servicii va oferi suportul tehnologic necesar unor bombardamente profesioniste cu napalm, in zonele montane mai greu accesibile.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Anonim Răspunde
  2. Anonim Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.