Succes al medicinei românești! Specialiștii pot identifica spitalele după speciile de bacterii din pacienți

Respect! Specialistii romani au reusit intocmirea un ghid complet al bacteriilor din spitale astfel incat oricarui pacient i se poate reface traseul prin sistemul medical national, in functie de bacteriile pe care le poarta.

Descoperirea are in spate aproape 2 ani de cercetari, betii si nopti nedormite dar in final munca specialistilor romani succesa fost incununata cu succes.

-Sa va dau un mic exemplu: esti infestat cu Klebsiella pneumoniae mutantis, inseamna ca ai trecut prin spitalul de arsi, esti posesorul unei colonii de Clostridium difficile, e limpede ca vii de la spitalul judetean din Focsani, si asa mai departe.

Demersul nu a fost deloc usor pentru in fiecare an apar noi si noi bacterii mutante, mai ales in maternitati si in spitalele mari, de aceea catalogul trebuie actualizat in permanenta.

A explicat prof. dr. Grigore Haos de la Institutul Medical de Cercetare de la Faurei.

Descoperirea este foarte importanta pentru ca astfel vor fi evitate cazurile in care pacientii gasiti morti pe camp sau chiar in drumul mare, erau pasati de la o morga la alta.

Acum li se ia o cultura de bacterii si se stabileste clar in ce spital a fost internat ultima data sau, dupa caz, lista spitalelor prin care a trecut in ultimele luni.

In cazul in care nu se gasesc infectii cu bacterii nosocomiale, e clar ca bolnavul nu a beneficiat de ingrijiri medicale de specialitate si atunci intreaga responsabilitate este transferata asupra familiei si/sau a celei mai apropiate parohii, urmandu-se procedura standard in astfel de cazuri.

Descoperirea specialistilor nostru a facut inconjurul lumii iar echipa de cercetatori, in frunte cu profesorul Haos a si fost decorata la Cotroceni de presedinte, primind premiul Mengele pentru excelenta in medicina.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Anonim Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.