Eugen Teodorovici: Trebuie să ne ținem aurul în țară într-un loc sigur, de exemplu la Moscova!

Ministrul finanțelor Eugen Teodorovici a explicat într-o conferință de presă care au fost rațiunile pentru care Parlamentul a decis aducerea în țară a rezervelor de aur ale BNR:

„Este periculos să ne ținem aurul în țări occidentale când noi avem nevoie aici în țară! Uitați-vă la ce a pățit dictatorul Maduro din Venezuela care s-a trezit cu aurul blocat la Londra, chiar nu vede nimeni nicio paralelă între țara sud-americană și România?

De ce să riscăm? Nu știi niciodată când România va deveni o Venezuelă a Europei!

Gurile rele spun că aducem aurul în țară pentru a-l cheltui, eu spun că îl aducem pentru că nu vrem să se bucure alții de aurul românilor, când am putea să ne bucurăm noi, cei care avem tot dreptul să o facem….

Nu spun că ar trebui să îl vindem pentru a face rost de bani pentru pensii și salarii sau să îl cheltuim pentru plata drepturilor deținuților și nici măcar pentru apropiatele campanii electorale, vreau doar să știu că rezervele noastre de metal prețios se află pe mâini bune.

În fine, sunt de părere că aurul românilor trebuie să stea în țară, într-un loc sigur, de exemplu la Moscova! Ar fi o soluție ideală pentru a avea rezervele de aur într-un singur loc și nu împrăștiate prin toată Europa, ca acum…”

A precizat ministrul.

 

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.