Olguţa explică: Nunta se face şi în post dacă mirii au casă cu turnuleţe, aşa e obiceiul la noi la ţigani!

După ce au fost acuzați că ar fi făcut nunta în post, Olguța Vasilescu vine cu explicații care demontează acuzele nefondate care i se aduc:

„Consider că e o mare ipocrizie și discriminare faptul că suntem acuzați că nu am respecta niște obiceiuri ale majoritarilor, din moment ce noi aparținem unei minorități, nu atât etnice cât mai ales politice.

Îmi cer scuze dacă prin nunta noastră am lezat cumva sensibilitățile și credința populației majoritare, vă asigur însă că nu asta a fost intenția.

Pur și simplu noi am ales să continuăm o tradiție care își are origininea în primii ani ai comunismului, anume aceea de a nu ține cont de calendarul religios, ci de interesul partidului.

Însă dincolo de acest aspect am ales să urmăm tradițiile și practicile matrimoniale ale strămoșilor noștri, conform cărora nunta se poate face și în post dacă mirii urmează să locuiască într-o casa cu turnulețe sau dacă mireasa e fată mare, așa e obiceiul la noi la țigani!

Noi ne aflăm în ambele situații, motiv pentru care ne-am decis să nu mai amânăm nunta, mai ales că nu se știe dacă după Paști domnul Dragnea va mai fi liber să mai vină la o cununine și liber în general…”

A ținut să precizeze Olguța.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.