Tesla reduce pretul la masinile electrice…intr-o singura tara

Veste buna! Tesla a anuntat o scadere a preturilor pentru Model Y si Model 3. Da, dar…

In urma cu cateva luni, americanul Tesla optimiza Gigafactory de la Shanghai, un lucru care i-a permis grupului sa produca numai putin de 80 000 de masini Model Y si Model 3 incepand cu luna urmatoare, adica un record absolut. Chiar daca activitatea constructorului american este extrem de puternica in China, acesta din urma are concurenta: actorii locali, marca chineza BYD in special, care afisa numai putin de 175 000 de vanzari in luna august.

Astfel, Tesla a fost nevoita sa ia o decizie cel putin surprinzatoare si este departe de a fi in conformitate cu ce se intampla pe piata auto in ultima perioada.

Tesla are probleme in China din cauza concurentei locale

In urma cu doar cateva luni, Tesla intampina o serie de probleme din cauza concurentei locale care se amuza nu doar propunand masini inspirate in mod vizibil de la cele lansate de constructorul american insa afisa in egala masura preturi mult mai mici decat cele practicate de Tesla.

Pentru a ramane in cursa, Tesla a decis sa scada, cu pana la 9% preturile pentru Model Y si Model 3 insa doar pe teritoriul chinezesc. Micuta berlina americana a fost redusa de la un pret de 279 000 de yuans la 265 000 yuans adica numai putin de 37 000 de euro. Model Y a fost redus de la 316 900 yuans la 288 900 yuans, adica 40 000 de euro.

Daca ar fi sa facem o comparatie, in Europa spre exemplu, Tesla Model 3 a depasit suma de 50 000 de euro. Si, pentru acest sfarsit de octombrie, berlina electrica este afisata la un pret de 53 490 de euro si pretul risca sa creasca si mai tare.

Sursa: https://www.presse-citron.net/tesla-reduit-les-prix-de-ses-voitures-electriques-dans-un-pays/

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.