Un milion de dolari – reteta lui Warren Buffet

Un milion de dolari este o sintagma foarte atragatoare, o suma care ne face pe multi sa visam cu ochii deschisi. A face un milion de dolari seamana mai mult sau mai putin cu a manca un elefant. E mai greu sa infuleci un elefant peste noapte dar daca il iei bucata cu bucata si esti perseveret, la un momentdat il vei termina de mancat.  Ce legatura are elefantul cu un milion de dolari?

In opinia lui Warren Buffet, are! Pentru care nu au auzit inca de el, Warren Buffet este un investitor american de succes, unul dintre cei mai bogati oameni din lume, cu o avere estimata la 47 de miliarde de dolari.

Cand vine vorba despre bani si investitii, Warren Buffet marturiseste ca este adeptul pasilor marunti. Inspirat dintr-o carte veche si pasionat de matematica, Warren Buffet recomanda 1000 de pasi a cate 1000. Adica 1000 de pasi in drumul spre un milion de dolari, fiecare pas constand in castigarea a 1000 de dolari (1000×1000=1 000 000).

Obiectivul trebuie sa fie castigarea/acumularea a 1000 de dolari (sau euro depinde in ce preferi sa faci calculele), odata atins ai considerat ca ai facut primul pas spre milionul de dolari, fa-i 1000 astfel de pasi si ai devenit milionar.

Sa faci asta dintr-un salariu sau dintr-o mica afacere este putin probabil de aceea vehiculul recomandat de Warren Buffet pentru a parcurge cei 1000 de pasi este investirea. Investind poti accelera acest proces.

Cine se pricepe cat de cat la matematica si intelege principiul cresterii exponentiale va intelege si faptul ca banii reinvestiti pot produce alti bani, fiecare dolar investit in acest an poate produce la anul 10 dolari. Pe acelasi principiu s-a bazat si Warren Buffet care, in loc sa se bucure de profitul afacerilor sale (asa cum fac majoritatea antreprenorilor)a preferat sa traiasca frugal si sa reinvesteasca profitul dezvoltandu-si afacerile sau deschizand altele noi, astfel cei 1000 de pasi puteau fi parcursi mult mai repede.

El a facut cei 1000 de pasi de aprox. 47 000, e cam greu sa il contrazici….

Cei 1000 de pasi nu trebuie sa fie pentru toata lumea identici, daca ai o afacere proprie sau o sursa de venit permanent, ai putea sa iti construiesti propria harta pentru parcurgerea celor 1000 de pasi spre 1 milion de dolari.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.