Care sunt cele mai căutate mașini în Norvegia

Vânzările de automobile electrice în Norvegia au crescut cu 48% anul trecut, astfel că aproape două din trei automobile noi înmatriculate în 2021 în Norvegia au fost modele electrice iar cea mai vândută marcă de automobile a fost Tesla, informează Reuters.

Per total, piaţa auto din Norvegia a înregistrat anul trecut o creştere de 24,7% până la un nivel record de 176.276 de autoturisme, a anunţat luni Consiliul pentru Traficul Rutier din Norvegia (OFV). Vehiculele electrice au reprezentat 65% din piaţă, faţă de 54% în 2020.

În încercarea de a deveni prima ţară care în 2025 va pune capăt vânzărilor de noi automobile pe benzină sau motorină, Norvegia scuteşte automobilele electrice de la plata taxelor impuse pentru modelele care utilizează motoare pe combustie internă.

În aceste condiţii, anul trecut modelele produse de constructorul american de automobile electrice Telsa au controlat 11,5% din piaţa auto totală din Norvegia, fiind pentru prima dată când această marcă este lider de piaţă pentru un an întreg, urmat de grupul auto german Volkswagen cu o cotă de piaţă de 9,4%.

Separat, producătorul auto american Tesla a raportat duminică vânzări trimestriale record, de 308.600 de vehicule în perioada octombrie-decembrie 2021, cu mult peste estimările analiştilor, profitând de criza mondială a cipurilor deoarece şi-a majorat producţia realizată în China.

Modelul Tesla Model 3 a fost în 2021 cel mai popular automobil de pe piaţa din Norvegia, urmat de modelul hybrid RAV4 de la Toyota, acesta fiind de altfel şi singurul automobil echipat cu un motor cu combustie internă din top 10 cele mai bine vândute automobile de pe piaţa din Norvegia. Pe locul al treilea se situează modelul electric ID.4 al celor de la Volkswagen.

Recurgerea la automobilele cu propulsie electrică este cu atât mai importantă în Norvegia având în vedere că această ţară îşi produce aproape întreaga energie electrică în hidrocentrale care nu generează emisii de gaze cu efect de seră.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.