Care sunt situatiile in care un credit rapid este justificat?

credit rapidUltimii ani au fost propice aparitiei multor IFN-uri care ofera credite rapide. Spre deosebire de banci, acestea reusesc sa aduca o serie de avantaje:

  • Ofera bani in doar cateva ore, fiind solutii ideale pentru urgente;
  • Nu necesita foarte multe acte birocratice. Oricine poate obtine un credit fara adeverinta de venit, fiind nevoie doar de buletin;
  • Ofera flexibilitate. Chiar daca au dobanzi mai mari decat cele oferite de creditele bancare, multe IFN-uri ofera flexibilitate, asigurand o comunicare foarte buna cu clientii.

Este cert, asadar, ca un credit doar cu buletinul este tentant. Niste bani in plus nu strica absolut nimanui, insa nu orice situatie necesita o astfel de solutie de creditare. Spre exemplu, cei care doresc sa isi cumpere o casa trebuie sa se orienteze spre un credit bancar, deoarece are dobanda mult mai mica si pe termen lung acest lucru se simte puternic in buzunar. Exista si situatii in care un credit nebancar este cea mai buna solutie.

Cand se poate lua un credit rapid?

Situatiile urgente sunt cele care justifica cel mai bine un astfel de credit:

  • Nevoia de bani pentru momentele in care intarzie salariul. In cazul in care salariul a intarziat cateva zile, sau chiar saptamani, un imprumut de la o institutie financiara nebancara este solutia cea mai buna. Acesta poate sa fie restituit repede si reuseste sa acopere o perioada neplacuta a vietii.
  • Un deces sau o problema de sanatate. Din pacate, in viata oricarei persoane apar probleme extrem de grave, cum ar fi cele de sanatate sau chiar decesul cuiva drag. In astfel de situatii, nevoia urgenta de bani poate sa justifice un imprumut nebancar. Creditele rapide sunt ideale deoarece ofera bani imediat.
  • Un imprumut pentru copii (kliki siia). Atunci cand copiii incep scoala, au nevoie de rechizite, haine si tot felul de alte lucruri, insa disponibilitatea de bani nu este tocmai cea necesara, creditul rapid este solutia cea mai eficienta.

Ce trebuie avut in vedere la solicitarea unui astfel de credit?

Cei care opteaza pentru un credit doar cu buletinul (allikas) trebuie sa gaseasca solutii cat mai bune pentru a-l restitui. In cazul intarzierilor, dobanzile pot fi destul de mari si neplacute. In cazul in care nu exista un venit stabil, din care sa se poata restitui banii, este bine sa se caute si alte variante, cum ar fi imprumuturile de la prieteni.

Inainte de semnarea contractului de creditare, orice solicitant trebuie sa citeasca cu foarte mare atentie documentele care ii sunt trimise. Pe piata exista IFN-uri excelente, ce ofera transparenta si conditii foarte bune de acordare a sumelor necesare, insa exista si institutii financiare care incearca sa obtina sume cat mai mari de bani din creditele pe care le ofera si au anumite clauze care se ascund printre randuri. Pentru a evita orice problema, citirea contractului cu atentie este esentiala.

Nu in ultimul rand, este bine sa se comunice cat mai bine cu cei angajati la firma de creditare. Interesul lor este ca suma imprumutata sa fie restituita, asadar, in cazul unor probleme, acestia pot oferi sfaturi si solutii.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.