Emoționant! O ceată de colindători a strâns peste 10 000 de lei, înainte de a fi prinsă de poliție

Celebrii colindatori din Craiovița, cunoscuti in zona ca „ceata lui Fane Chibrit”, au facut si in acest an o figura frumoasa, reusind sa adune peste 10 000 lei, in afara de 14 ceasuri, 7 tablete si 11 telefoane mobile, in doar 24 de ore de umblat in colindat prin centrul Craiovei.

colindatoriBineinteles ca norocul lor a starnit invidie in randul dusmanilor, motiv pentru care intreaga ceata e acum la politie unde da declaratii cu privire la aceste obiceiuri de iarna.

Sunt oameni invidiosi care nu au respect fata de traditiile noastre. Ei insinueaza ca de fapt totul ar fi doar un pretext pentru a ciordi din casele si buzunarele gazdelor.

Nimic mai fals! Noi nu ne folosim de niciun pretext, suntem oameni dintr-o bucata si puteti intreaba pe oricine ne cunoaste.

Colindam in Ajun de cand eram de-o schioapa si pana acum nu indraznea nimeni sa ne dea la politie din cauza asta, pentru ca lumea tinea la traditii si la obiceiuri, nu ca azi cand totul se reduce la un kistch comercial, lipsit de miez si de sensibilitate.

Acest obicei al nostru isi are originea in timpurile lui Iancu Jianu, cand haiducii lui tineau calea boierilor, le luau banii si hainele. Pai indraznea cineva pe vremea aia sa ii denunte pe haiduci la politie?

A explicat indignat Fane Chibrit, liderul colindatorilor din Craiovita.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.