Crucea Roșie a deschis un magazin pentru refugiații ucraineni

Crucea Roşie Română anunţă că a deschis, în Bucureşti, magazinul social „Humanity concept store”, un spaţiu unde vor fi asistaţi refugiaţii ucraineni cu alimente, produse sanitare şi de igienă, dar şi articole de îmbrăcăminte, acesta fiind o alternativă la punctul umanitar al DGASPC de la Romexpo, unde se prezintă pentru sprijin aproximativ 1.000 de persoane pe zi.

De la escaladarea conflictului din Ucraina, în România au intrat peste 1.100 000 persoane. Conform Biroului Înaltului Comisar al ONU, în luna august erau peste 55.000 de ucraineni înregistraţi pentru protecţie temporară pe teritoriul ţării noastre. Capitala României înregistrează cel mai mare număr de refugiaţi ucraineni.

Pentru a veni în sprjinul lor, Crucea Roşie Română a înfiinţat un magazin social – „Humanity concept store” – care dă posibilitatea refugiaţilor ucraineni să se aprovizioneze cu produse de bază.

Potrivit unui comunicat al Crucii Roşii, o dată la 10 zile, refugiaţii ucraineni vor primi un pachet cu alimente, un pachet cu produse de igienă şi produse sanitare, dar şi articole de îmbrăcăminte.

Cantităţile se calculează în funcţie de numărul de persoane. Astfel, o familie formată din 3 persoane va ridica 12 kg de alimente, 2 kg de produse de igienă şi 3 kg de haine. Pentru fiecare membru al familiei în plus se adaugă 2 kg de alimente, respectiv 1 kg de produse de igienă şi 1 kg de haine.

„Începutul şcolii, apropierea sezonului rece, creşterile de preţuri la alimente şi combustibil sunt aspecte care aduc multă îngrijorare cetăţenilor ucraineni aflaţi în ţara noastră. Prin deschiderea acestui magazin social dorim să le luăm o parte din grija zilei de mâine şi să le oferim acces gratuit la produse de strictă necesitate”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roşii Române.

Totodată, magazinul social al Crucii Roşii Române reprezintă o alternativă la punctul umanitar al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Bucureşti (DGASPC), înfiinţat la Romexpo, unde se prezintă, pentru a primi sprijin, în medie 1.000 de persoane pe zi.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.