Afaceri profitabile in agricultura

Omul poate renunta la multe lucruri dar nu poate renunta la mancare iar agricultura ne hraneste pe toti de cateva mii de ani (parca asa suna o reclama 🙂 ) si va continua sa o faca mult timp de acum incolo.

De aceea agricultura a generat si va continua sa genereze multe afaceri banoase.

Iata mai jos cate dintre afacerile profitabile in agricultura pentru 2012 si anii care vor urma:

Cresterea porcilor vietnamezi – cresc mai repede decat cei autohtoni, mananca mai putin, au carnea mai scump si mai sanatoasa. Pe scurt, au toate atuurile unei rase foarte profitabile pentru crescatori.

Plantatie de nuci – nucul este un pom fructifer foarte rezistent, nepretentios, cu fructe foarte hranitoare, cautate si scumpe. O plantatie cu nuci poate fi adusa pe profit in cativa ani de zile si este o afacere pe termen lung, putand fi lasata mostenire din generatie in generatie.

Cultivarea capsunilor – delicioasele fructe sunt de mult o afacere profitabila pentru fermierii occidentali din Spania, Franta, Italia si incet incet devine o afacere de succes si pentru fermierii romani. Capsunile sunt o marfa scumpa si apreciata pentru calitatile lor nutritive.

Cultivarea florilor – tot timpul anului sunt onomastici, sarbatori, zile festive cand un buchet de flori face toti banii (si nu e deloc ieftin). Daca ai pamant si iti plac florile, o afacere bazata pe productia de flori ar putea fi exact pe gustul tau.

Arbusti fructiferi – catina, afine, alune, zmeura, mure si alte fructe mici, delicioase si profitabile pot fi reteta ideala pentru afaceri profitabile in agricultura.

Agricultura acvaponica – produse ecologice crescute deasupra solului printr-o metoda ingenioasa care te scuteste de lipsa terenului agricol si alte neajunsuri ale unei culturi traditionale.

Cresterea viperelor – veninul de vipera se vinde in afara cu cateva sute de euro gramul. Este insa o afacere pretentioasa dar pentru cei pasionati de reptile poate fi o afacere foarte recompensanta.

Lista ar putea continua, ideea este insa alta, agricultura este un sector plin de oportunitati, in ciuda parerilor negativiste ale multora.

Atata timp cat exista cerere (si cerere de produse agricole va continua sa existe) va aparea si oferta iar cine va reusi sa prinda trenul din timp va avea si cele mai mari sanse de profit.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.