Noua lege a dării în plată: datornicii pot scăpa de datorii dacă vor fi vânduți ca sclavi

Dupa lungi discutii si negocieri, bancile si autoritatile au ajuns in sfarsit la un consens din care, cel mai mult au de castigat romanii cu credite restante, fie ele in lei, franci elvetieni sau alta valuta.

Astfel, noua lege vine in ajutorul datornicilor care, pot scapa de datoriile pe care le au la banci, daca vor fi vanduti ca darea-in-platasclavi de catre banca, la targurile special amenajate in acest sens.

Legea este inspirata dupa o reforma moderna a fratilor Gracchi din legislatia italiana si vine, pe deoparte sa reglementeze o stare de fapt existanta deja intre creditori si datornici, pe de alta sa armonizeze legislatia romaneasca cu cea a Europei antice.

Desi contestata initial de banci, pe motiv ca exista datornici cu credite mari care nu pot fi recuperate nici daca sunt vanduti ca sclavi, Curtea Constitutionala a respins contestatia motivand ca bancile trebuie sa suporte consecintele propriei lacomii.

Mugur Isarescu saluta noua lege si spune ca astfel atat bancile cat si clientii vor fi mai responsabili, in plus va contribui la ieftinirea mainii de lucru, fapt ce va atrage investitorii straini.

Sunt insa si voci care spun ca legea este una populista, in scop electoral, data cu dedicatie, pentru o anumita categorie de alegatori, care oricum sunt deja sclavi la unul sau mai multi stapani, ceea ce duce in derizoriu insasi spiritul noi legi a darii in plata.

Salvează

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.