Exces de zel: Statuia lui Cuza băgată în dubă și amendată cu 3 000 de lei!

Au comis-o din nou! Jandarmii din Iasi au descins in forta azi dimineata in piata centrala a orasului de unde au ridicat statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza pentru protest unionist fara autorizatie, blocarea circulatiei si cuza-in-dubatulburarea linistii publice.

Statuia a fost bagata in duba, dusa la sectie, legitimata, amendata cu 3 000 de lei, dupa care a fost eliberata pe o strada laturalnica, nu departe de sectia de politie.

La sesizarea presei locale monumentul a fost repus pe vechiul amplasament dar din pacate batranul domnitor are acum mantaua rupta si ii lipseste sabia.

Purtatorul de cuvant al jandarmeriei Iasi explica incidentul bizar:

Pe la orele 08:30 am primit o sesizare despre un protest unionist in centul Iasului.

A fost trimis de urgenta un echipaj care a descoperit un grup de 5 persoane neidentificate, dintre care unul suit pe un stalp de unde vocifera si striga lozinci pro-unire si anti-guvern, iar ceilalti 4 il aprobau si il aclamau.

La refuzul liderului prostestului de a se legitima si de a prezenta autorizatia de protest, jandarmii au actionat conform legii, ridicandu-l pe recalcitrant, ducandu-l la sectie si aplicandu-i o amenda de 3 000 lei.

Ulterior s-a constatat ca individul avea asupra lui si o arma alba, mai precis o sabie, care a fost retinuta pentru cercetari.

A declarat Mos Ion Teaca, purtatorul de cuvant al jandarmeriei Iasi.

Reugat sa comenteze incidentul, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca inca nu a venit randul sau sa se pronunte dar ca in principiu e o persoana toleranta care dezaproba orice manifestare de fanatism si extremism.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Anonim Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.