Iata de ce ar trebui sa inchizi usa de la dormitor inainte de a merge la somn

Daca ti-ai facut un obicei din a nu inchide usa dormitorului inainte de a adormi, ar fi bine sa te gandesti de doua ori, deoarece acest lucru ar putea avea consecinte grave. Iti spunem chiar acum de ce.

Unii oameni prefera sa doarma cu roleta complet coborata in timp ce altii o lasa usor ridicata. Acelasi lucru este valabil si pentru usa de la dormitor: faptul ca nu o inchizi ar putea avea consecinte dramatice.

Inchiderea usii de la dormitor inainte de a dormi ar putea impiedica propagarea unui incendiu

Acest lucru este explicat de catre Institutul de Cercetare in domeniul Sigurantei la Incendiu (FSRI) intr-o noua publicatie. De cativa ani, organizatia americana de siguranta desfasoara campanii de prevenire a incendiilor. Unul dintre ele se numeste „Close Before You Doze”. Acesta isi propune sa impartaseasca sfaturi, inclusiv unele schimbari comportamentale destul de simple, care pot contribui la „intarzierea raspandirii incendiilor”.

Expertii recomanda sa nu lasi niciodata usa dormitorului deschisa inainte de a merge la culcare. „Daca usile si ferestrele sunt inchise, focul nu va avea oxigen pentru a arde si va ramane acolo”, spune Steve Kerber, vicepresedinte al FSRI. „Da, lasi fumul sa iasa, dar lasi aerul sa intre si aici este problema”, adauga el.

O camera deschisa ar favoriza concentratia de particule de monoxid de carbon

Pentru a ajunge la aceste concluzii, el si echipa sa au efectuat mai multe teste cu ajutorul camerelor de termoviziune. Acestia au constatat ca temperatura in camerele inchise era „sub 100 de grade Fahrenheit”, adica 37,78 grade Celsius. Pe de alta parte, camerele deschise ar putea atinge aproape 1000 de grade Fahrenheit sau 537,78 grade Celsius. Concentratiile de particule de monoxid de carbon au fost, de asemenea, semnificativ mai mari in camerele cu usi nedeschise.

„Diferenta este evidenta”, spune Kerber. Potrivit acestuia, acest gest simplu ar permite sa fim mai „in siguranta”: inchizand usile camerelor (si camerele in general), sansele de a iesi dintr-o casa in flacari ar fi mai mari. De aceea, specialistul te invita sa te gandesti la acest lucru inainte de a merge la culcare. Ti-ar putea salva viata!

Sursa: https://www.femmeactuelle.fr/sante/news-sante/voici-pourquoi-vous-devriez-fermer-la-porte-de-votre-chambre-avant-de-dormir-selon-des-experts-2147987

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.