Impozitul pe gospodărie intră în vigoare: Cine nu are bani va plăti o dijmă în produse!

Fiscul romanesc vrea sa tina pasul cu lumea civilizata si adopta sistemul englezesc de taxare. Mai exact, sistemul englezesc de acum 500 de ani!

Ev MediuPentru ca incercarile de modernizare si de integrare europeana ale Romaniei au esuat oficial, este nevoie de o regandire a intregului sistem fiscal al statului.

Astfel, conform proiectului gospodariei fiscale, romanii vor plati la sfarsit de an un singur impozit, numit foncierea care va fi calculat in functie de numarul de cosuri de fum de pe casa dar si de posibilitatile fiecarei familii.

Familiile sarace, care nu isi vor permite sa plateasca foncierea, vor fi taxate in produse sau in cel mai rau caz, vor fi nevoite sa isi vanda ca sclavi unii din membrii familiei respective.

Ministrul finantelor explica:

„Acum 155 de ani, Cuza a facut o mare gresala cand a eliberat taranul roman din aservire. Bineinteles, el a avut o intentie nobila, sperand ca astfel Romania se va moderniza treptat si va ajunge din urma tarile europene.

Din pacate, vedem astazi ca realitatea e cu totul alta! Sperantele optimiste ale lui Cuza si ale pasoptistilor de atunci s-au dovedit a fi neintemeiate.

Prin urmare, singura solutie e sa nu mai negam realitatea ci sa o acceptam asa cum este!

Prin introducerea acestui impozit pe gospodarie, nu facem decat sa ne intoarcem in Evul Mediu, acolo unde de fapt ne este locul.

Oamenii vor intelege mai usor care le sunt drepturile si indatoririle fata de stat si fata de baronul local. Veniturile la vistierie vor creste, tara va prospera si toata lumea va fi multumita.”

A explicat ministrul esenta reformei fiscale pe care o pregateste.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Anonim Răspunde
    • Anonim Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.