Telechinezia

Telechinezia este capacitatea pe care o au anumiti subiecti de a misca obiectele fara sa le atinga. Termenul a fost consacrat de Alexander N. Askakof , un psiholog rus si provine din limba greaca insemnand „miscare la distanta”.

Fenomenul nu a putut fi explicat stiintific desi s-au emis mai multe teorii, niciuna convingatoare, si s-au studiat mai multi subiecti cu astfel de capacitati.

In timpul exercitiilor demonstrative s-au observat asupra subiectilor o serie de efecte precum slabirea intr-un timp foarte scurt (Nelia Mihailova a pierdut 1 kg in 30 de minute in timpul unui exercitiu in prezenta unor cercetatori sovietici), pierderea temporara a vederii, cresterea batailor inimii, specifica conditiilor de stres, modificarea campului magnetic din jurul subiectului si alte anomalii fizico-biologice ceea ce i-a dus pe cercetatori la ideea ca este vorba despre un fenomen natural insuficient explicat.

Dincolo de falsa telechinezie prezentata in numerele de iluzionism, fenomenul exista o adevarat si a starnit interesul medicilor si al cercetatorilor din intreaga lume.

Nelia Mihailova (alias Nina Kulagina) 1927-1990

Nina Kulaghina

Este cea care a uimit pentru prima data lumea stiintifica si a deschis calea cercetarii in acest domeniu. Nelia Mihailova (cunoscuta mai mult ca Nina sau Ninel Kulagina) s-a nascut in 1927 la Leningrad (actualul Sankt Petersburg) in URSS, la 14 ani a fost ranita de un obuz in timpul celui de-al doilea razboi mondial, dupa acest incident, sustinea ea, s-a ales cu aceasta capacitate de a misca obiectele de la distanta.

A observat o serie de fenomene stranii care se intamplau in jurul ei, vase de bucatarie care se deplasau inexplicabil si cadeau de pe masa, becuri care se aprindeau si se stingeau la fel de misterios, etc.

Profesorul Eduard Naumov, bilog la Universitatea de Stat din Moscova, din acea vreme, a fost primul care a studiat capacitatile senzationale ale Neliei. Primele experimente constau in miscarea unor bete de chibrite si tigari devenind apoi mai complexe.

Exercitiile se dovedeau epuizante pentru Mihailova, cercetatorii inregistrau o activitate cerebrala intensa ce determina subiectul sa piarda temporar anumite functii precum vederea si alte simturi fundamentale.

Puteti urmari aici imagini de arhiva de la experiementele sovietice cu Nelia Mihailova.

Fenomenul Nelia Mihailova nu avea cum sa treaca neobservat de serviciile secrete sovietice care au investit in cercetarea telechineziei sperand sa ii poata gasi aplicatii militare. Nelia Mihailova nu a fost singurul subiect cu capacitati telechinetice studiat de specialisti, insa mai mult de constatarea si inregistrarea unor parametri biologici nu s-au putut formula explicatii care sa ajute la intelegerea acestui fenomen si eventual la exploatarea lui.

Telechinezia ramane poate unul dintre cele mai mari mistere ale ultimelor 200 de ani care nu a fost dezlegat… inca.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.