In vizita la ginecolog

Ca femeie este necesar sa mergi regulat la un cabinet ginecologic pentru un consult ginecologic. La prima vizita poate iti pui urmatoarele intrebari: Ce se intampla in cabinetul ginecologic? Cand trebuie sa mergem la doctor? De ce sa ne fie teama de durere? De ce imi este rusine de ginecolog?

Odata ce ai ajuns la cabinetul ginecologic vei vedea ca totul este foarte simplu si ca temerile tale nu erau justificate. La un consult ginecologic nu exista complicatii, nu apare durere (poate doar o mica jena) si nu are de ce sa iti fie rusine (medicul ginecolog a vazut suficient de multe femei dezbracate incat nu priveste decat din punct de vedere medical si nu sexul).

Vizita la un cabinet ginecologic incepe cu o discutie medic-pacient. Medicul iti va pune intrebari despre antecedentele de sanatate ale familiei, despre antecedentele tale de sanatate, despre viata sexuala, metodele de contraceptie folosite, posibile sarcini, avorturi, etc.

E bine sa stii ca si tu poti si este chiar indicat sa adreezi intrebari medicului ginecolog, ele este cel mai pregatit sa ofere raspunsuri despre sexualitate si reproducere.

Trebuie sa stii cat mai exact cand ai avut ultima menstruatie, cat a durat si daca au existat aspecte ciudate legate de aceasta.

Dupa aceste discutii urmeaza apoi examenul ginecologic propriu-zis. Medicul ginecolog va examina zona genitala externa si interna. Nu este placut, dar daca ne relaxam (pe cat posibil), nu va fi nici dureros. Pentru a putea observa cat mai bine eventuale inflamatii ale colului uterin sau orice alte probleme, medicul va folosi un dilatator vaginal. De asemenea, medicul va introduce unul sau doua degete in vagin pentru a verifica organele genitale interne: ovare, uter, trompe uterine.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.