Internetul – schimbari majore la orizont

Evolutia continua a tehnologiei IT va produce mutatii importante care vor duce istoria internetuluila disparitia web-ului asa cum il stim noi astazi. Inclusiv site-urile mari precum Google sau Facebook ar putea fi istorie in mai putin de 10 ani.

Inca de la inceputurile sale, internetul a evoluat permanent, au aparut noi platforme de comunicare iar altele fie au disparut complet, fie au cazut in anonimat.

Va mai aduceti aminte de Mirc, de Hotmail sau de AltaVista?

Fiecare deceniu a venit cu o noua generatie de site-uri si platforme web care le-au scos la pensie pe cele vechi iar scenariul se va repeta si in viitor insa de aceasta data inovatiile vor fi mult mai profunde si vor duce, in opinia celor de la Forbes cel putin, la disparitia completa a web-ului.

Lovitura de gratie va fi data de internetul pe mobil si de sistemele de operare folosite de aceste gadgeturi.

In prezent internetul pe mobil este cam pe unde era internetul pe PC prin Romania anilor `90-`95 dar in viitor numarul utilizatorilor va exploda iar PC-ul va pierde serios teren in favoarea mobilelor si a altor gadgeturi.

Asta inseamna ca era www se apropie de sfarsit si isi va da duhul atunci cand ne vom uita la computere cum ne uitam azi la masinile de scris, cu nostalgie si cu un zambet in coltul gurii.

Istoria a aratat ca nimic nu este vesnic, nici macar Google sau Facebook iar cu cat esti mai mare, cu atat cazi mai tare.

Tehnologia evolueaza rapid, in viitor nu vom mai avea nevoie de PC-uri cum nici azi nu mai avem nevoie de computerele anilor `60 care ocupau un apartament intreg. Probabil in viitor ne vom putea conecta atat de profund la lumea virtuala incat vom semana cu Robocop sau alte personaje de SF.

Deja multe din sitcom-urile anilor `90, companii de succes si de milioane la vremea lor, asa-numitele site-uri din generatia web1, nu s-au putut adapta noului val web2.

Asta inseamna ca viitori miliardari ai internetului lucreaza, poate chiar in aceste momente, la platformele care ii vor face celebri si bogati asa cum au facut-o pe la inceputul anilor `90 fondatorii Yahoo si mai tarziu cei ai lui Google sau FaceBook.

Ce inseamna aceste schimbari pentru noi?

Majoritatea nici nu le vom percepe deoarece lucrurile vor evolua natural, ca si pana acum. La inceput ne luam un gadget cu internet, folosim sisteme de operare noi, apoi vom renunta cu totul la computer in favoarea unor tablete si telefoane tot mai performante, pana ce ne vom trezi intr-o cu totul alta etapa a istoriei internetului.

Nu ne putem opune acestor schimbari dar ne putem adapta din mers iar daca avem o afacere online va trebui sa ne adaptam sau sa ne inchidem afacerea.

Google a dus la dezvoltarea unor industrii pe orizonatala, sa ne gandim doar la SEM si SEO si tot ce tine de promovare online pe web sau la Adsense. Sa ne gandim la programare si webdesign.

Toate acestea vor cadea odata cu Google si odata cu web-ul.

Aceste afaceri vor putea supravietui doar daca vor reusi sa se transforme si sa pasasca mai departe in era internetului mobil, evolutia e neinduratoare cu cei care nu pot tine pasul cu ea.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.