Misterul din spatele asasinatului lui Leon Trotski

Urmarit fara incetare de oamenii lui Stalin, opozantul in exil se stie amenintat. Este amenintat la 11 000 kilometri distanta de Moscova.

Cum moare Leon Trotski?

Coyoacan, Mexic, data de 20 august 1940, ora 17:00. Sub un soare arzator, un tanar se prezinta pe Avenida Viena, numarul 19, o casa inconjurata de ziduri solide, inalte si o usa blindata. Ocupantii sai il cunosc bine: de cateva luni acest idealist intretine o relatie cu una din secretarele proprietarului cladirii, Leon Trotski, in varsta de 60 de ani. In acea zi, vizitatorul afirma ca vrea sa faca un articol despre Leon.Natasha, sotia revolutionarului marxist remarca faptul ca acesta poarta un trench coat pe brat. Insa de ce poarta acest impermeabil in mijlocul verii? Care este motivul? Acesta din urma ii raspunde ca se pare ca se pregateste sa ploua. Natashei nu ii da de banuit. Seara insa, Leon ii vorbeste despre indoielile sale cu privire la acest tanar seducator. I se pare putin ciudat. Serviabil, simpatic, devotat chiar, insa ciudat.
Intr-o zi, cei doi se afla singuri in biroul lui Trotski.

Tanarul se aseaza in spatele acestuia si se preface ca citeste ce citeste si Trotski. Brusc, in loveste pe Trotski in mijlocul craniului, o lovitura suficient de puternica pentru a-l ucide. Insa nu suficienta pentru a impiedica victima sa scoata un sunet infiorator. Mai loveste o data. Doi paznici se indreapta spre birou. Intelegand ce tocmai s-a intamplat, incearca sa il prinda pe agresor care este impietrit deoarece era sigur ca va reusi sa il ucida si sa fuga rapid. Trotski a mai trait doar cateva ore, a murit a doua zi din cauza ranilor suferite. Decesul sau a pus punct unei vanatori incepute in urma cu cativa ani.

300 000 de persoane au asistat la funeraliile lui Trotski ce au avut loc la Mexic, Ramon Mercader este judecat si condamnat la 20 de ani de inchisoare, refuzand sa raspunda la intrebari si sa recunoasca legatura cu NKVD si chiar sa isi spuna numele adevarat.

Sursa: https://www.caminteresse.fr/histoire/le-jour-ou-leon-trotski-est-assassine-121126/

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.