Șocant: Submarinul Delfinul avariat grav după ce a fost ciuguluit de pescăruși!

Pericol major pentru securitatea nationala!

Singurul submarin al flotei militare a Romaniei, a fost avariat grav in aceasta dimineata in urma unui incident delfinul avariatneobisnuit.

Desi poate parea straniu la prima vedere, nava a fost puternic avariata de un stol de pescarusi care pur si simplu au ciugulit-o pana au facut gauri in ea. Cel mai probabil, pasarile au confundat-o cu un hoit de balena moarta.

Oricat ar parea de straniu, incidentul nu este primul de acest gen, submarinul trecand printr-un incident similar si vara trecuta.

De ce este atacat de pescarusi?

Cauzele nu sunt inca pe deplin elucidate insa anumiti specialisti sunt de parere ca pescarusii sunt atrasi de pielea de vaca inmuiata de apa de mare pe care au ciugulit-o pana au facut-o sange.

Pentru ca la vremea respectiva nu au existat fonduri pentru o reparatie generala, inginerii navali au inlocuint portiunile corodate din carcasa submarinului cu piele de vaca, in timpul interventiilor de mentenanta din 2008.

Atata timp cat nu se scufunda si este tinut cu grija la cheu, pielea de vaca ar fi trebuit sa reziste, nu am luat in calcul insa factorul natural numit pescăruși.

O sa remediem problema in cateva zile prin schimbarea pielii cu cauciuc de camera, un material despre care stim sigur ca nu atrage pescarusii si se asorteaza si culorii generale a epavei.

Atata timp cat nu ne ataca nimeni, Delfinul va fi capabil sa inchida orice patrundere a inamicului in portul Constanta.

A declarat unul dintre maistrii cizmari care se ocupa part-time de intretinerea submarinului.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.