Plăcuțele de la Tărtăria confiscate de Poliție după ce un cercetător a susținut că a reușit să le descifreze!

Lovitură de teatru la muzeul din Alba Iulia după ce o descindere în forță a poliției politice s-a lăsat cu confiscarea celebrelor plăcuțe de la Tărtăria.

Toata nebunia a pornit de la un articol publicat de lingvistul Pompiliu Sarmatu, expert în limbi moarte, în care cercetătorul susținea că a reușit să descifreze cu succes mesajul scris acum aproape 7 000 de ani pe tăblițele de la Tărtăria!

Deși mesajul de pe plăcuțe a făcut deja înconjurul lumii, fiind apreciat de specialiști și amatori deopotrivă, polițiștii au considerat că acesta conține un mesaj jignitor la adresa PSD-ului, motiv pentru care au procedat la confiscarea plăcuțelor și la demararea cercetărilor pentru stabilirea autorului inscripției.

„Oricât de dur ar părea mesajul, acesta trebuia descifrat, cel puțin de dragul adevărului istoric. Se pare că cei care au trăit pe aceste meleaguri acum mii de ani, au avut în esență aceleasi probleme sociale și economice ca și țăranii noștri din ziua de azi.

Din aceste probleme s-au născut adevărate opere de artă cum sunt și aceste plăcuțe ce conțin primul mesaj scris, coerent, din istoria umanității. E ca și cum autorul sau autorii, au dorit să transmită un mesaj profund urmașilor lor.

După zeci de ani de cercetări, sunt bucuros că am reușit să descifrez acest mesaj misterios, acum în an centenar.”

A declarat cercetătorul Pompiliu Sarmatu.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.