Siguranţa la bordul unui camion

Siguranţa la bordul unui camionDacă eşti şofer de camion şi transportator,  atunci deja ştii cât de solicitantă este această meserie, în faţa câtor provocări te expune şi cât de imprevizibile sunt drumurile de oriunde, nu doar de pe teritoriul ţării noastre. Şofatul prelungit, atât ziua, cât şi noaptea, starea tehnică a maşinii, cât şi faptul că eşti departe de casă, toate influenţează în mod direct confortul şi siguranţa ta. Din aceste motive, este esenţial să-ţi impui câteva reguli pentru a-ţi uşura timpul petrecut în curse.

Echilibrul şi starea ta de sănătate

Pentru a putea face această meserie, este important să fii într-o stare fizică bună şi să îţi păstrezi echilibrul emoţional. Astfel, respectă orele de somn, fă mişcare ori de câte ori ai ocazia, deoarece poziţia din timpul şofatului este foarte solicitantă, indiferent cât de comodă ar fi cabina ta. Nu uita de alimentaţia echilibrată, evitând să consumi doar hrană tip fast-food. Introdu în mesele tale zilnice fructe şi legume proaspete şi nu uita să te hidratezi. Profită de noile destinaţii şi bucură-te de peisaje şi oameni noi. Evită total consumul de alcool şi menţine permanent contactul cu ceilalţi colegi transportatori.

Verificarea vehiculului

Pe lângă inspecţiile tehnice obligatorii cărora vehiculul tău va fi supus, este important ca tu să faci o verificare sumară înainte de orice cursă, această etapă implicând verificarea sistemului electric, a ştergătoarelor, lichidului de parbriz, sistemului de frânare şi a anvelopelor. În funcţie de marca vehiculului tău, poţi apela la mici trucuri de tuning, varianta ataşării unui bullbar de la Dauto, reprezentând o alternativă foarte bună atunci când doreşti să ai o mai bună şi mai largă arie vizuală pe timpul nopţii, când vrei să fii vizibil pe şosele, dar şi când îţi propui să dai o notă personală camionului tău. Fie că optezi doar pentru o bară frontală din inox prevăzută cu leduri şi surse luminoase, fie că alegi ca toată cabina să fie suplimentar luminată sau vrei să îţi semnalizezi şi pragurile şi părţile laterale, oferta pusă la dispoziţie va veni în întâmpinarea nevoilor şi preferinţelor tale. Sunt produse din categoria bullbar fabricate din inox rezistent şi fiabil, extrem de eficient. Alegând modelul potrivit mărcii camionului tău, te asiguri de calitatea acestuia, primeşti kitul de prindere şi beneficiezi de garanţie. Astfel, făcând o comandă personalizată, camionul tău va fi vizibil pe orice drum pe timp de noapte, iar tu vei avea o rază vizuală mult mai mare. Pentru confortul şi siguranţa ta, chiar şi cabina trebuie întreţinută într-o stare foarte bună, deoarece acolo petreci foarte mult timp. Îţi poate fi de ajutor un purificator de aer, curăţă constant covoraşele şi geamurile, nu depozita gunoi sau haine murdare în interior şi asigură-te că sistemul de ventilaţie funcţionează normal.

Siguranţa şi prevenţia în trafic

Siguranţa ta depinde în mare parte de tine, dar şi de ceilalţi participanţi la trafic. Nu porni niciodată la drum fără centură de siguranţă, nu şofa obosit şi fii foarte atent la ce se întâmplă în jurul tău. Păstrează o distanţă mare între tine şi autovehiculul din faţă, cu atât mai mult atunci când ai încărcătură grea şi distanţa de frânare, în cazurile neprevăzute, ar fi mult mai mare. Condu cu viteză moderată şi încearcă să eviţi aglomeraţia, nu intra în conflict cu alţi participanţi la trafic sau transportatori şi fii în contact permanent cu ceilalţi şoferi de camion.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.