Top 8 super-fotbaliști liber de contract pregătiți să plece din vară! Ce cotă are Messi să ajungă la PSG

lionel-messi-3978746_960_720În ciuda turbulențelor financiare aduse de pandemie, principalele cluburi din Europa au plătit peste 4,5 miliarde de dolari în vară – o scădere totuși cu aproape 45 % față de 2019. În acest context economic, aducerea de jucători valoroși liberi de contracte va deveni super importantă – iată un top 10 în care se regăsesc câteva nume mari.

David Alaba (Bayern Munchen)

Alaba joacă la Bayern din 2008, însă lucrurile au luat o întorsătură urâtă după ce fostul președinte al clubului, Uli Hoeness l-a acuzat pe agentul lui Alaba, Pini Zahavi, că este ”un pirania lacom de bani”.

Acuzația a venit în contextul noilor negocieri pentru prelungirea contractului – cu Bayern oferind se pare un salariu de 11 mil per sezon, în loc de 25 de milioane cât ar pretinde Zahavi.

Alaba, la 28 de ani, încă tânăr are opțiuni serioase din afara Germaniei.

Gianluigi Donnarumma (Milan)

AC Milan a avut în bună măsură noroc în această vară, pentru că multe cluburi au fost circumspecte în a cheltui sume enorme într-un context pandemico-economic dificil și Donnarumma nu a fost foarte curtat.

Dar la 21 de ani, într-un sezon de excepție pentru AC Milan, cu doar 6 luni rămase din contract, Donnarumma va fi realmente hăituit cu oferte și clubul va trebui să ridice mult cota salarială, mai ales că prima interesată s-a arătat deja a fi Chelsea.

Sergio Aguero (Man City )

Sunt aproape 10 ani de când atacantul a venit de la Atletico Madrid și a reușit să impresioneze cu 256 de goluri în 378 în meciuri.

În 2015, Aguero spunea că visează să se retragă la Independiente când i se va încheia contractul cu Manchester City, însă în 2019, a semnat o nouă prelungire care va expira în 2021 – are 32 de ani.

Sergio Ramos (Real Madrid)

Madrilenii au fost serios ținuți pe loc de pandemie și, pentru prima dată în 40 de ani, nu au făcut nici un transfer important.

Cu jucători de valoarea lui Ramos, care are 34 de ani, e de înțeles că nu s-au simțit cu adevărat presați, mai ales că ”Los Blancos” tocmai câștigaseră La Liga.

Ramos își dorește o prelungire de contract pe 2 ani la același nivel salarial și căpitanul probabil că o va primi, altfel, există o opțiune serioasă ca el să fie transferat la Juventus, alături de bunul prieten Cristiano Ronaldo.

Mesut Ozil (Arsenal FC)

În 2013, Arsenal a plătit 44 de milioane de euro pentru a-l aduce de la Real Madrid, dar clubul acum se simte apăsat financiar de salariul astronomic al germanului pe care i l-au oferit la renegocierea din 2018 ) 390 de mii de euro pe săptămână.

Ozil a trecut prin numeroase accidentări și se confruntă acum cu o lipsă de motivație, însă la 31 de ani cu un imbold venit din direcția potrivită, s-ar putea dovedi a fi un excelent transfer.

Lionel Messi (FC Barcelona)

sawsan-mejri-FfGoHKPTV1s-unsplash

Unul dintre cei mai buni jucători din istorie a fost foarte aproape de a pleca de la club, dar o prevedere din contract la ținut pe loc și a decis să evite un proces.

Discuțiile s-au intensificat serios, mai ales că acea clauză de reziliere de 700 de milioane de euro va înceta să conteze din vara lui 2021.

Cea mai bună cotă (1.91) de transfer o are Manchester City, așa cum subliniază și Constantin Mazilescu, expertul de pariere al cărui profil îl puteți accesa aici.

PSG vine puternic din spate cu o cotă de 3.20, în scădere de la aproape 10.20 în luna noiembrie – tocmai pentru că Messi are o relație foarte bună cu Neymar.

O prelungire cu Barcelona are o cotă interesantă pe care o puteți descoperi cu aplicația betano apk, așa cum Manchester United sau Inter Milano reprezintă de asemenea opțiuni cotate de bookmakeri.

Arkadiusz Milik (Napoli)

O situație foarte urâtă, în condițiile în care, intrând în ultimul an de contract, Milik a refuzat ofertele venite de la Juventus, Fiorentina sau Tottenham și nu a fost dispus să semneze o prelungire de contract.

Clubul s-a răzbunat, împingându-l în afara lotului și lăsându-l să se antreneze de unul singur.

Coșmarul polonezului s-ar putea transforma într-un vis frumos, dacă Roma sau Fiorentina vor reapărea din nou în peisaj.

Julian Draxler (PSG)

În 2017 a fost cumpărat de PSG cu 42 de milioane de euro de la Wolfsburg, dar germanul a avut un sezon 2019-2020 slab și nu a putut să accepte o scădere simțitoare a contractului cu o plecare în vară la Hertha Berlin sau Leeds United.

PSG nu va mai încasa nici un ban pentru el în vară, însă Draxler va spera să poată trece peste accidentările recente și să semneze cu un club puternic.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.