Inmultirea Banilor

Aproape oricine doreste sa isi poata inmulti banii insa putini sunt cei care au curajul sa riste iar si mai putini sunt cei inmultirea banilorcare au si curaj si bani si informatiile necesare pentru a reusi cu adevarat sa isi inmulteasca banii. Iata in randurile de mai jos cateva ponturi fierbinti despre acest subiect incitant.

In primul rand pentru a inmulti banii trebuie sa ai ce sa inmultesti, adica sa ai la dispozitie o suma pe care sa iti permiti sa o investesti.

Unii isi vor aminti poate ca au citit adesea in articolele de pe acest site afirmatia ca „nu ai nevoie de bani pentru a face alti bani”, asa este dar acum vorbim despre cu totul altceva, nu vorbim despre construirea unei surse de venit ci despre procesul de investire, de inmultire a banilor, de transformare a banilor in niste sclavi care la randul lor produc alti bani.

O investitie buna inseamna o noua sursa de venit dar nu orice sursa de venit este si o investitie. Am vorbit intr-un alt articol despre venitul pasiv si venitul activ, nu vom relua discutia aici ci ne vom rezuma doar la procesul de inmultire a banilor.

Deci in primul rand trebuie sa ai la dispozitie o suma pe care esti pregatit sa o investesti.

O buna parte dintre romani „investesc” acea suma in depozitele bancare, chiar daca dobanda este mica, inmultirea banilor lenta, „investitia” este sigura.

Astea sunt principalele argumente cand vine vorba de depozitele bancare. In realitate depozitele bancare nu sunt o forma de investitie ci o forma de economisire, dobanda este adesea egala sau chiar mai mica decat inflatia, chiar daca pe hartie banii se inmultesc, valoarea lor reala, puterea de cumparare, ramane constanta sau chiar scade.

Cei care nu se multumesc cu depozitele bancare pot opta pentru alte produse ale bancii, cum ar fi fondurile de investitii.

Ne putem inmulti banii investind alaturi de fondurile de la care cumparam unitati de fond. Deja e cu totul altceva decat un depozit bancar, castigurile pot fi mult mai mari decat cea mai buna dobanda de pe piata la depozite, insa nu exista nicio garantie. Totul depinde de cei care administreaza fondul si de profitabilitatea investitiilor pe care acestia le fac.

Inainte de a cumpara unitati de fond trebuie analizate rezultatele din anii trecuti pe care le raporteaza fondul respectiv, trebuie aflat cine sunt actionarii lor (nu ai vrea sa te trezesti ca investesti la FNI Reloaded, nu? 🙂 ) si care este natura investitiilor (investitii bursiere, bonduri municipale, titluri de stat, etc.).

Forex si Bursa. Piata de capital sau piata bursiera sunt alte investitii care va pot inmulti banii, pentru investitorul de rand sunt si mai riscante decat fondurile de investitii dar si mai tentante pentru ca acolo unde creste riscul creste si miza. Sunt riscante pentru ca necesita decizii rapide si periodice.

Daca la fondurile de investitii doar depui banii si ii lasi pe altii sa se ocupe de ei, pe bursa si pe piata de capital trebuie sa stii cand sa cumperi si cand sa vinzi pentru a inregistra un profit.

Investitorii la bursa au nevoie de cunostinte si informatii in domeniu, asta daca nu vor sa se trezeasca jucand la ruleta sau bingo.

Imobiliarele. Daca dispui de o suma mare de bani si vrei sa o investesti, cea mai sigura solutie sunt imobiliarele. Fie ca le inchiriezi, fie ca le reconditionezi si le vinzi mai tarziu, imobiliarele au proprietatea de a-si conserva valoarea si de a putea fi transformate in surse de venit pasiv, relativ usor.

Parteneriate de afaceri. Sunt o alta forma de investitie, practic va asociati cu unul sau mai multi antreprenori in calitate de investitor urmand ca apoi sa impartiti dividendele in calitate de asociati ai afacerii. Riscurile sunt ca afacerea sa dea faliment sau sa fiti tras pe sfoara. Deci si aici e nevoie de informatii in domeniu.

Acestea sunt principalele forme de investitii si inmultire a banilor, dupa cum puteti observa, toate necesita cunostinte financiare si din acest motiv ele sunt apanajul unei minoritati, majoritatea neavand rabdarea sa se aplece cu adevarat asupra unor astfel de informatii plictisitoare (dar profitabile). Partea buna e ca nimeni nu s-a nascut invatat si ca oricine isi poate imbunatati cunostintele si aptitudinile de investitor.

Indiferent de domeniul in care doriti sa investiti, informatiile sunt cele care fac diferenta dintre o investitie buna si o aruncare a banilor pe fereastra.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.