Epilarea IPL vs epilarea cu laser

Epilarea definitiva capata, pe buna dreptate, tot mai multe adepte si in Romania, insa putine cliente cunosc diferenta dintre principalele doua tehnici de epilare moderna.

Tot mai multe saloane de cosmetica ofera astfel de servicii, dar ce anume ar trebui sa alegem si mai ales de ce? Sa fie un epilator IPL sau laser si mai ales care e diferenta dintre cele doua?

Pentru a raspunde la aceste intrebari trebuie sa vedem avantajele si dezavantajele fiecaruia dintre ele.

Sa le luam deci pe rand:

Epilarea cu laser

Laser-ul (prescurtarea de la Light Amplification by Stimulated Emition of Radiation), este, asa cum ii spune si denumirea in engleza, o lumina transmisa intr-o singura unda, la intensitati diferite, in functie de capacitatea dispozitivului care o emite.

Nu vom intra acum in detalii tehnice insa epilarea cu laser presupune distrugerea foliculului de par, astfel ca parul este „ucis” din radacina.

Un alt avantaj al epilarii cu laser este numarul de sedinte relativ redus, in comparatie cu sedintele de epilare prin IPL.

Procedeul este de regula nedurerosa si destul de eficient.

Totusi, epilarea cu laser are si o serie de dezavantaje. In primul rand ca epilatorul cu laser nu poate fi manevrat de catre oricine (doar medicii il pot manipula conform regulilor in vigoare) din cauza riscului aparitiei unor arsuri grave daca se depaseste o anumita intensitate sau o anumita durata de timp.

In al doilea rand costurile unui aparat cu laser pot ajunge si la 100 000 de euro, din acest motiv si pretul unei sedinte este mult mai mare in cazul folosirii laserului, fata de IPL.

In fine, fiind vorba de o singura lungime de unda a luminii emise, laserul poate distruge doar foliculii aflati in punctul focal specific lungimii de unda respective.

Epilarea prin IPL

Numita si epilarea prin lumina terapeutica sau fototerapie, este asemanatoare ca si procedeu cu epilarea prin laser epilare-ipldoar ca in loc de laser sunt folosite impulsuri intense de lumina (IPL venind de la Intense Pulsed Light).

Nefiind vorba de laser, aparatele IPL sunt mult mai accesibile si mai raspandite (majoritatea saloanelor de cosmetica ofera epilare cu IPL si nu cu laser), in acelasi timp, asa cum am specificat si mai sus, e nevoie de mai multe sendite pentru o epilare eficienta.

Un mare avantaj al epilarii prin IPL, spre deosebire de laser, este acela ca aparatele IPL se gasesc in comert, putand fi folosite relativ usor la domiciliu, fara sa fie nevoie sa platesti fiecare sedinta la salon.

Performantele aparatelor IPL difera in functie de tipul produsului insa in general au aparut dispozitive moderne ale caror performante se apropie de cele ale aparatelor cu laser.

Totusi e bine de retinut urmatorul aspect: atat in cazul epilarii cu laser cat si in ce al folosirii dispozitivelor IPL, rezultatele sunt permanente doar in cazul foliculilor pilosi non-androgenici.

Asta inseamna ca in cazul pilozitatii provocata de dereglarile hormonale, nu exista epilare permanenta, sau cel putini nu inca!

Cei androgenici sunt si ei distrusi, doar ca dupa o vreme apar din nou.

 

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.