Proiect digital pentru IMM-uri, la Timișoara

A şasea ediţie din cadrul proiectului ”Digital Up – Dezvoltare Antreprenorială pentru IMM-uri” va avea loc marţi, la Timişoara, în cadrul evenimentului urmând să fie abordate subiecte precum strategii de adaptare la transformarea digitală, implementarea aplicaţiilor, dezvoltarea şi consolidarea afacerii în mediul digital.

Dezbaterile proiectului Digital UP, iniţiat de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), împreună cu Patronatul Femeilor Antreprenor (PFA), sunt o platformă de participare, interacţiune, schimb de experienţă şi cunoştinţe între antreprenorii firmelor mici şi mijlocii, reprezentanţii guvernului şi ai autorităţilor locale, specialişti şi experţi internaţionali şi cadre universitare, în domeniul vast al transformării digitale.

Conform unui comunicat, obiectivul său este de a explora modul în care progresele tehnologice pot fi valorificate pentru a oferi afacerilor un avantaj competitiv şi pentru a expune schimbările în comportamentul digital al consumatorilor.

„Rămân în atmosfera acestor zile, care domină Timişoara, acest oraş european cu o intensitate culturală splendidă, şi vă dezvălui o idee, veţi vedea, familiară: transformarea digitală este şi o schimbare culturală intensă. Succesul transformării digitale, care asigură eficienţă şi competitivitate, depinde într-o măsură foarte mare de abilitatea antreprenorilor de a înţelege schimbarea şi avantajele ei. O cultură digitală este esenţială: transformarea digitală şi cultura merg mână în mână pe tot traseul afacerii. Transformarea digitală oferă antreprenorilor oportunitatea de a-şi asuma riscuri calculate, de a inova, dar ingredientul secret al reuşitei este adoptarea unei culturi digitale. Dezbaterile noastre sunt de fapt un prim pas al antreprenorilor în imensa bibliotecă virtuală a culturii digitale”, a declarat Cristina Chiriac, preşedinta CONAF.

În cadrul evenimentului, experţi din industria tehnologiei şi informaţiei vor vorbi despre rolul critic al tehnologiei în afaceri.

„Fără îndoială toţi cei interesaţi de proiectul Digital Up sunt conştienţi că afacerea lor nu poate supravieţui fără adaptarea la noile tehnologii, tendinţe şi provocări ale societăţii şi economiei din aceste vremuri. Digitalizarea nu mai este doar o opţiune, este o necesitate, nu mai asigură doar un avantaj competitiv, e o strategie de supravieţuire într-o lume în schimbare, într-un mediu economic şi social dominat de crize şi incertitudini. Misiunea pe care şi-a asumă CONAF prin proiectul Digital Up este de a permite tuturor antreprenorilor să cunoască şi să accelereze adoptarea noilor tehnologii digitale care răspund provocărilor din lumea reală şi stimulează competitivitatea viitoare”, a spus Cristina Chiriac.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.