Tăriceanu: În 89 am crezut că am scăpat de comunism, dar în câteva luni mi-a apărut din nou!

Liderul ALDE a tinut o mica lectie de istorie pentru tinerii care nu stiu aproape nimic despre evenimentele de acum 28 de ani.

Ca de fiecare data in aceasta perioada a anului ne aducem aminte de cei care in decembrie `89 au murit pentru libertatea, prosperitatea si imunitatea noastra.

Erau o mana de tineri frumosi si liberi, manipulati de agenturile americane care, in naivitatea lor, au crezut ca poti scapa de comunism de pe azi pe maine.

Tin minte ca la acea vreme chiar si eu am crezut ca am scapat de comunism, dar in cateva luni mi-a aparut din nou. La inceput cateva pete rosiatice pe creier, dupa care petele s-au generalizat, devenind mai mari si mai rosii.

Dar asta nu inseamna ca nu ii respect pe cei care au murit atunci. In special pe cei care au murit la Targoviste….

Jertfa lor nu a fost in zadar si stiu ca daca ar vedea ce am realizat in acesti 28 de ani, ar fi mandri de noi pentru ca am luat o tara care se afla atunci pe marginea prapastiei si am reusit sa o ducem cu un pas inainte!

In fine, nu vreau sa par melodramatic si sa repet sloganuri dar daca azi s-ar pune din nou problema lipsirii noastre de libertate, fie si preventiv pentru 30 de zile, sunt gata sa lupt pana la ultima picatura de sange a protestatarilor.

A declarat Tariceanu la o improbabila conferinta de presa.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.