O noua statie pe ruta traseismului politic – PP-DD

Unul dintre cele mai ciudate fenomene politice de dupa `90, singurul partid creat „in direct” din Romania, face iarasi valuri. De data asta este vorba de o spectaculoasa migratie politica a unor organizatii PNL din Moldova care au trecut in corpore la partidul lui Dan Diaconescu, PP-DD.

La Dorohoi, Mihai Anitulesei, fost lider local al PNL a trecut cu 100 de membri PNL la Partidul Poporului iar in colegiu zeci de alte organizatii PNL i-au urmat exemplul.

Liberalii isi argumenteaza decizia prin dezacordul fata de decizia conducerii centrale de a forma, alaturi de PSD, alianta USL. Insa cea mai rasunatoare miscare a facut-o fostul deputat PNL de la Iasi, Train Dobre care si-a anuntat inscrierea in zbuciumata filala locala a PP-DD din capitala Moldovei. Filiala urmarita de scandaluri inca de la infiintare, actualmente condusa interimar de Vlad Hogea, fost membru de frunte al PRM, in vremurile bune ale formatiunii lui Vadim.

Si uite asta PP-DD abdica de la unul din principiile de baza pe care le anunta la OTV, faptul ca nu va accepta in randurile sale membri ai unor partide care au fost la putere.

Daca va imaginati ca exemplele de mai sus, ale unor lideri PNL sau PRM care au trecut la PP-DD, sunt singulare, va inselati. Exista din plin si membri si filiale PDL (mai putini) si PSD (cel mai rasunator la Braila), lideri locali care au trecut in barca lui Dan Diaconescu cu tot cu membri din filiale.

Insa exista si fenomenul invers, o serie de membri PP-DD s-au dezis rapid de noul partid. La Buzau filiala s-a autodizolvat cu surle si trambite, cu televiziuni si scandal OTV-ist, cu incendiere de steaguri si sigle.

Marul discordiei, dupa spusele fostului sef de filiala, ar fi banii. Dan Diaconescu le-ar fi cerut sa aduca bani de acasa pentru pregatirea sacoselor electorale, „acolo unde celelalte partide dau o sacosa, noi vom da doua”, ar fi spus Dan Diaconescu.

Filialele Giurgiu si Caras-Severin au trecut la PRM iar la Campia Turzii, filiala PP-DD a migrat la un alt partid-televiziune, al unui alt Dan, PC-ul lui Voiculescu.

Se zvoneste pe la colturi ca nimic nu e intamplator, ca arhicunoscuta campanie anti-Oprescu de la OTV ar fi opera lui Vanghelie care ar dori sa loveasca indirect in vechiul aliat si mai apoi adversar iar Crin Antonescu ar fi trimis deja oameni care sa tatoneze terenul pe langa Diaconescu pentru a verifica posibilitatea unei eventuale aliante electorale. Asta dupa ce cercuri din zona USL il acuzau pe Diaconescu si Partidul Poporului ca ar fi unealta Basescului sub umbrela unei fantomatice Miscari Populare.

Concluzia? Nu are importanta cum se cheama partidul, oamenii sunt aceiasi.

Exista zeci de partide pe esichierul politicii romanesti, deci nu de partide ducem lipsa, nici de programe, ci de oameni. Vorba aia din batrani: lume multa si oameni putini….

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Comments
  1. Radu Iulian Răspunde
  2. Jori Răspunde
    • Corbu Radu Răspunde
      • alex Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.